Mutfak Sanatları / İzmir Ekonomi Üniversitesi - SUNY Cobleskill * Bu program yeni öğrenci almamaktadır.

Türkiye'deki Üniversite
:
İzmir Ekonomi Üniversitesi
Amerika'daki Üniversite
:
SUNY Cobleskill * Bu program yeni öğrenci almamaktadır.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ile New York Eyalet Üniversitesi’ne (SUNY) bağlı Cobleskill’in birlikte yürüttüğü bir çift diploma programıdır. Öğrenciler eğitimlerinin ilk üç yılını İEÜ’de, son sınıflarını SUNY Cobleskill’de alırlar. Programın sonunda öğrenciler her iki üniversiteden de diploma almaya hak kazanırlar.

Program süresi 4 yıldır ve eğitim dili İngilizce’dir. Bu programa kabul edilebilmek için öğrencilerin TOEFL IBT üzerinden minimum 61 alması gerekmektedir. Eğer yeterli skor alınamazsa öğrenciler İEÜ’de hazırlık eğitimi almak zorundalar. Yeterli TOEFL puanını almak için öğrencilere iki yıl süre verilir.

Öğrenciler İEÜ’de eğitim aldığı yıllarda ücretleri TL cinsinden İEÜ’ye ödeyeceklerdir. Amerika’da eğitim aldıkları dönemlerde ise Dolar olarak SUNY Cobleskill’e ödeme yapacaklardır. Kayıtlı öğrenciler belirtilen yıllarda Türkiye’deki eğitimlerini  İEÜ Balçova Kampüsü’nde, Amerika’daki eğitimlerini ise SUNY Cobleskill’de alacaklardır.

Bu saygın üniversitelerde başarı ile programı tamamlayan öğrenciler Amerika’da kendi alanlarında OPT (Optional Practical Training) adı verilen yasal çalışma hakkına sahip olacaklardır.

Bu program hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.

SUNY Cobleskill kampüs videosu için tıklayınız.

Tüm Programlar