Küresel ve Uluslararası İlişkiler / Orta Doğu Teknik Üniversitesi - Binghamton University

Türkiye'deki Üniversite
:
Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Amerika'daki Üniversite
:
Binghamton University

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve New York Eyalet Üniversitesi’ne (SUNY) bağlı Binghamton Üniversitesi ile ortak yürütülen bir çift diploma programıdır. Bu program 2003 yılından beri öğrenci almaktadır. Öğrenciler birinci ve üçüncü yıllarında ODTÜ’de eğitim alırken, ikinci ve dördüncü yıllarında Amerika’da Binghamton Üniversite’sinde eğitim almaktadırlar. Programın sonunda öğrenciler her iki üniversiteden de diploma almaya hak kazanır.

Program süresi 4 yıldır  ve eğitim dili İngilizce’dir. İngilizce yeterliliği ile ilgili daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Öğrenciler ODTÜ’de eğitim aldığı yıllarda ücretleri TL cinsinden ODTÜ’ye ödeyeceklerdir. Amerika’da eğitim aldıkları dönemlerde ise Dolar olarak Binghamton Üniversitesi’ne ödeme yapacaklardır. Kayıtlı öğrenciler  belirtilen yıllarda Türkiye’deki eğitimlerini  ODTÜ Ankara Kampüsü’nde, Amerika’daki eğitimlerini ise Binghamton Üniversitesi’nde alacaklardır.

Bu saygın üniversitelerde başarı ile programı tamamlayan öğrenciler Amerika’da kendi alanlarında OPT (Optional Practical Training) adı verilen yasal çalışma hakkına sahip olacaklardır.

Bu program hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.

Tüm Programlar