Küresel ve Uluslararası İlişkiler / Bilkent Üniversitesi - Binghamton University (Bu programa yeni öğrenci alınmamaktadır.)

Türkiye'deki Üniversite
:
Bilkent Üniversitesi
Amerika'daki Üniversite
:
Binghamton University (Bu programa yeni öğrenci alınmamaktadır.)

Bilkent Üniversitesi ve New York Eyalet Üniversitesi’ne (SUNY) bağlı Binghamton Üniversitesi ile ortak yürütülen bir çift diploma programıdır.Bu program 2004 yılından itibaren öğrenci almaktadır. Öğrenciler birinci ve üçüncü yıllarında Bilkent’de eğitim alırken, ikinci ve dördüncü yıllarında Amerika’da Binghamton Üniversitesi’nde eğitim almaktadırlar. Programın sonunda öğrenciler her iki üniversiteden de diploma almaya hak kazanır.

Program süresi 4 yıldır ve eğitim dili İngilizce’dir. Bu programa başlayabilmek için öğrencilerin TOEFL IBT üzerinden minimum 80 (veya kabul edilen başka bir uluslararası İngilizce seviye tespit sınavından eşdeğer bir puan) alması gerekmektedir.  Eğer yeterli skor alınamazsa öğrenciler Bilkent Üniversitesi’nde hazırlık eğitimi almak zorundalar. Yeterli TOEFL puanını almak için öğrencilere iki yıl süre verilir.

Öğrenciler Bilkent’de eğitim aldığı yıllarda ücretleri TL cinsinden Bilkent’e ödeyeceklerdir. Amerika’da eğitim aldıkları dönemlerde ise Dolar olarak Binghamton Üniversitesi’ne ödeme yapacaklardır. Kayıtlı öğrenciler  belirtilen yıllarda Türkiye’deki eğitimlerini  Bilkent Merkez Kampüsü’nde, Amerika’daki eğitimlerini ise Binghamton Üniversites’nde alacaklardır.

Bu saygın üniversitelerde başarı ile programı tamamlayan öğrenciler Amerika’da kendi alanlarında OPT (Optional Practical Training) adı verilen yasal çalışma hakkına sahip olacaklardır.

Bu program ve öğretim planı hakkında daha fazla bilgi için tıklayabilirsiniz

Tüm Programlar