İşletme / Anadolu Üniversitesi - SUNY Empire State College

Amerika'daki Üniversite
:
SUNY Empire State College

Bu program Anadolu Üniversitesi (AÜ) ve SUNY Empire State College (ESC) tarafından yürütülmektedir. Program 2010'dan beri öğrenci almaktadır.  Kısa süreli eğitim için ABD'ye gitme seçeneği ile birlikte ( uygun vizenin alınması ve gerekli derslerin bulunması durumunda) öğrenciler Anadolu Üniversitesi'nde eğitim alırlar. Uluslararası ve yerel ulaşım, konaklama, yemek ve eğitim materyalleri için yapılan harcamalar eğitim ücretine dahil değildir.

Öğrenciler, lisans eğitimlerinin yaklaşık üç yılını Anadolu Üniversitesi’yle, bir tam yılını da ESC’yle tamamlarlar. ESC ‘deki eğitim genellikle ilk yıldan sonra ESC kabul koşullarının başarıyla tamamlanmasından sonra başlar. Her iki kurumdaki kredi karşılıklı olarak tanınır ve her biri kendi diplomasını ve resmi transkriptlerini verir. İki üniversite de her iki kurumdan alınan dersleri içeren transkripti verir.  Programda kalabilmek için, öğrencilerinin kredi seviyelerinin C veya daha yüksek, genel not ortalamalarının da en az 2.00 olması gerekir.

Transkriptler her iki kurumdan alınan dersleri kapsar. Anadolu Üniversitesi’ndeki eğitim süreci örgün devam eder, ESC’den alınan dersler ise online veya online ve yüz yüze eğitimin harmanlanmış şekli ile sunulabilir. ESC eğitmenleri, sınıf büyüklüğüne bağlı olarak (en az 10 öğrenci ile)  AÜ kampüsündeki her öğrenci ile dönem başında görüşür. Eğitim süresince öğrenciler rehberli ve online öğrenme yoluyla eğitmenlerle çalışırlar. Bu modele, Amerikan üniversitelerinde yaygın şekilde kabul gören ‘harmanlanmış öğrenme (blended learning)’ denir. Her öğrenciye bir mentor atanır ve akademik ve öğrenci hizmetlerinin yanı sıra tavsiye yoluyla ek destek sağlar.

Eğitim dili İngilizce'dir. Programa kabul edilmek için, öğrencilerin sınav türlerinden en az TOEFL (PBT) 550, TOEFL (iBT) 74 ve TOEFL (CBT) 213 puanı almaları gerekir. 6.0 veya daha yüksek bir IELTS puanı da kabul edilir. İngilizce yeterliliğini sağlayamayanlar Anadolu Üniversitesi İngilizce Hazırlık programında eğitim alırlar. Öğrencilere hazırlık programını tamamlamak için 2 yıla kadar izin verilir.

Anadolu Üniversitesi'ne ödeme, Türk Lirası cinsinden yapılırken, Empire State College’ın ücretleri ABD Doları olarak ödenmektedir. Öğrenciler Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü (Eskişehir) 'nde eğitim alırlar.

Bu program hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.

Tüm Programlar