Tekstil Geliştirme ve Pazarlama / İstanbul Teknik Üniversitesi - Fashion İnstitute of Technology

Türkiye'deki Üniversite
:
İstanbul Teknik Üniversitesi
Amerika'daki Üniversite
:
Fashion İnstitute of Technology

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile New York Eyalet Üniversitesi’ne (SUNY) bağlı Fashion Institute of Technology’nin (FIT) birlikte yürüttüğü bir çift diploma programıdır. Bu program 2004 yılından beri öğrenci almaktadır. Öğrenciler eğitimlerinin birinci ve ikinci yıllarını İTÜ’de, üçüncü ve dördüncü yıllarını ise New York’da FIT’de alırlar. Programın sonunda öğrenciler her iki üniversiteden de diploma almaya hak kazanırlar.

Program süresi 4 yıldır ve eğitim dili İngilizce’dir. Bu programa başlayabilmek için öğrencilerin IBT üzerinden minimum 80 (veya kabul edilen başka bir uluslararası İngilizce seviye tespit sınavından eşdeğer bir puan) alması gerekmektedir.  Eğer yeterli skor alınamazsa öğrenciler İTÜ’de hazırlık eğitimi almak zorundalar.  Yeterli TOEFL puanını almak için öğrencilere iki yıl süre verilir.

Öğrenciler İTÜ’de eğitim aldığı yıllarda ücretleri TL cinsinden İTÜ’ye ödeyeceklerdir. Amerika’da eğitim aldıkları dönemlerde ise Dolar olarak SUNY FIT’e ödeme yapacaklardır. Kayıtlı öğrenciler  belirtilen yıllarda Türkiye’deki eğitimlerini  İTÜ Gümüşsuyu Kampüsü’nde, Amerika’daki eğitimlerini ise FIT’de alacaklardır.

Bu saygın üniversitelerde başarı ile programı tamamlayan öğrenciler Amerika’da kendi alanlarında OPT (Optional Practical Training) adı verilen yasal çalışma hakkına sahip olacaklardır.

Bu program ve öğretim planı hakkında daha fazla bilgi için tıklayabilirsiniz

Tüm Programlar