Bilgisayar Mühendisliği / İzmir Ekonomi Üniversitesi - SUNY Fredonia * Bu program yeni öğrenci almamaktadır.

Türkiye'deki Üniversite
:
İzmir Ekonomi Üniversitesi
Amerika'daki Üniversite
:
SUNY Fredonia * Bu program yeni öğrenci almamaktadır.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ve New York Eyalet Üniversitesi’ne (SUNY) bağlı Fredonia Üniversitesi ile ortak yürütülen bir çift diploma programıdır.  Bu program 2008 yılından itibaren öğrenci almaktadır. Öğrenciler birinci ve üçüncü yıllarında İEÜ’de eğitim alırken, ikinci ve dördüncü yıllarında Amerika’da SUNY Fredonia’da eğitim almaktadırlar. Programın sonunda öğrenciler her iki üniversiteden de diploma almaya hak kazanır.

Programın süresi 4 yıldır ve eğitim dili İngilizce’dir. İngilizce yeterlilik ile ilgili daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Öğrenciler İEÜ’de eğitim aldığı yıllarda ücretleri TL cinsinden İEÜ’ye ödeyeceklerdir. Amerika’da eğitim aldıkları dönemlerde ise Dolar olarak SUNY Fredonia’ya ödeme yapacaklardır. Kayıtlı öğrenciler belirtilen yıllarda Türkiye’deki eğitimlerini  İEÜ Balçova Kampüsü’nde, Amerika’daki eğitimlerini ise SUNY Fredonia’da alacaklardır.

Bu saygın üniversitelerde başarı ile programı tamamlayan öğrenciler Amerika’da kendi alanlarında OPT (Optional Practical Training) adı verilen yasal çalışma hakkına sahip olacaklardır.

Bu program hakkında daha fazla bilgi için tıklayiniz.

Tüm Programlar